Telefontel. 77 437 27 17   faks: 77 4373 192
Poczta e-mail

zamów usługę

W celu zamówienia usługi prosimy o kontakt z naszym biurem:

tel. 77 437 27 17
fax 77 437 31 92
e-mail:

Angelika Bubicz
+ 48 695 902 340

Sebastian Foriasz
+ 48 693 279 739

Jarosław Wójcicki
+48 663 667 661

Od 06-06-2011 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Rzetelna

Szanowni Klienci,
od dnia 25 maja 2018 r. obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO (Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych).

W związku z tym, chcemy poinformować Państwa o zasadach przetwarzania przez TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT Waszych danych osobowych oraz o przysługujących Wam w związku z tym prawach. Zależy nam, abyście mieli kompletną wiedzę, a tym samym pełen komfort współpracy z TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT.

Jednocześnie zapewniamy, że należycie dbamy o Waszą prywatność i w żaden sposób nie zwiększamy naszych uprawnień. Wasze dane osobowe są u nas bezpieczne, a zgodę na ich zbieranie i przetwarzanie możecie wycofać w każdej chwili, zgodnie z postanowieniami poniższej „Klauzuli informacyjnej o ochronie danych osobowych”.

Klauzula informacyjna o ochronie danych osobowych

Administratorem Państwa danych osobowych jest TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT z siedzibą w Głogówku, ul. Podgórna 1, 48-250 Głogówek. Gromadzimy Państwa dane osobowe uzyskane podczas współpracy  z Państwem, w szczególności: 

  • imię (imiona) i nazwisko, adres e-mail, adres do kontaktu, numer telefonu, stanowisko, 
  • w przypadku przedsiębiorców przetwarzamy dodatkowo: NIP, REGON, adres siedziby, numer rachunku bankowego.

Gromadzimy Państwa Dane osobowe w następujących celach:

  • zawierania i realizacji łączącej nas umowy oraz świadczenia dla Państwa oferowanych przez nas usług transportowych, realizacji płatności, obsługi reklamacji,
  • realizacji obowiązków TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT przewidzianych prawem, w tym w szczególności wystawiania i przechowywania faktur oraz dokumentów księgowych, oraz dla celów archiwizacyjnych
  • ochrony praw TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT zgodnie z przepisami prawa, w tym w szczególności dochodzenia zaległych płatności w ramach procesów windykacyjnych i procesów sądowych,
  • weryfikacji Państwa wiarygodności płatniczej w celu zabezpieczenia należnych TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT płatności, uzasadnionego interesu TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych,  w tym prowadzenia marketingu produktów i usług TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT (marketing bezpośredni),
  • przeprowadzania działań marketingowych oraz przesyłania informacji handlowych w przypadku wyrażenia przez Państwa osobnych zgód.

TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT może przekazywać Dane osobowe następującym osobom trzecim dla celów wskazanych w niniejszym dokumencie:

  1. podmiotom, z którymi TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT ma zawartą umowę współpracy w celu realizacji łączącej nas umowy, realizacji obowiązków TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT przewidzianych prawem, ochrony praw TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT zgodnie z przepisami prawa oraz realizacji uzasadnionego interesu TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych; w szczególności TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT może przekazywać Państwa Dane osobowe podmiotom takim jak: banki, firmy windykacyjne, podmioty świadczące usługi księgowe, spółki świadczące usługi pocztowe i kurierskie, firmy, z którymi współpracujemy w celu świadczenia usług marketingowych.  Podmioty takie będą zobowiązane na mocy zawartych z TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT umów do stosowania odpowiednich środków bezpieczeństwa, technicznych i organizacyjnych, aby chronić Dane osobowe oraz przetwarzać je wyłącznie zgodnie z instrukcjami przekazanymi przez TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT.,
  2. organom nadzorującym, organom władzy i innym osobom trzecim; w przypadku gdy jest to niezbędne dla realizacji celów wskazanych powyżej  oraz wypełnienia obowiązków nałożonych prawem, Dane osobowe mogą być przekazywane organom nadzorującym, sądom i innym organom władzy (np. organom podatkowym i organom ścigania), niezależnym doradcom zewnętrznym (np. audytorom) lub podmiotom udzielającym świadczeń.

TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT zobowiązuje się stosować odpowiednie środki bezpieczeństwa, zarówno techniczne jak i organizacyjne, aby chronić Państwa Dane osobowe. Dane osobowe będą przechowywane przez TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT wyłącznie przez czas niezbędny do osiągnięcia celów, dla których dane te są gromadzone, wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, maksymalnie przez okres zabezpieczenia materiałów niezbędnych dla postępowań prawnych (w tym podatkowych) oraz do czasu ewentualnego przedawnienia roszczeń Państwa i TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT.

Przysługują Państwu prawa w zakresie ochrony Danych osobowych. Zgodnie z obowiązującym prawem o ochronie danych, jesteście Państwo uprawnieni do wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego (tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Ponadto, macie Państwo prawo do:

  1. żądania dostępu do Danych osobowych; osoba, której dane dotyczą, jest uprawniona do uzyskania od TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT potwierdzenia, czy przetwarzane są dane osobowe jej dotyczące, a jeśli ma to miejsce, jest uprawniona do uzyskania dostępu do nich. TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT dostarczy Państwu na żądanie kopię Państwa Danych osobowych podlegających przetwarzaniu.
  2. sprostowania Danych osobowych; mają Państwo prawo do sprostowania Danych osobowych, które Państwa dotyczą, a które są nieprawidłowe. Z uwzględnieniem celów przetwarzania, mają Państwo prawo żądania uzupełnienia niekompletnych Danych osobowych, w tym poprzez przedstawienie dodatkowego oświadczenia,
  3. usunięcia Danych osobowych ("prawo do bycia zapomnianym"); mają Państwo prawo żądania, o ile zachodzą okoliczności przewidziane prawem, niezwłocznego usunięcia dotyczących Państwa Danych osobowych, a TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT ma obowiązek bez zbędnej zwłoki usunąć takie Dane osobowe,
  4. ograniczenia przetwarzania Państwa Danych osobowych; w takim przypadku, TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT wskaże na Państwa żądanie takie Dane osobowe, a ich przetwarzanie może zostać ograniczone tylko i wyłącznie do określonych celów,
  5. przenoszenia Danych osobowych; pod pewnymi warunkami macie Państwo prawo otrzymać w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie, nadającym się do odczytu maszynowego Dane osobowe Państwa dotyczące, przetwarzane przez TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT oraz macie Państwo prawo przesłać te Dane osobowe innemu podmiotowi,
  6. sprzeciwu; w pewnych okolicznościach mają Państwo prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania dotyczących Państwa Danych osobowych, a na TRANSPORT TOWAROWY WALDEMAR KURSPIOT może ciążyć obowiązek zaprzestania przetwarzania takich Danych osobowych.

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących ochrony danych osobowych do Państwa dyspozycji jest Inspektor Ochrony Danych: Radosław Springer – iod@ras-serwis.com.pl, +48 602 270 772.

Ikona

Dane do faktury:

Transport Towarowy Waldemar Kurspiot
Podgórna 1, 48-250 Głogówek
NIP: 7550013253
REGON: 530586828

Ikona

Szybki kontakt z biurem:

Zpraszamy do konaktu
tel. 77 437 27 17
fax 77 437 31 92
e-mail:

Więcej kontaktów